COVID - 19

Website: mijncoronatest.be

of lees verder hier: (UPDATE 07/22)

COVIDTEST nodig?

U kunt bij uw huisarts enkel terecht voor Covidtesten en een geneeskundig onderzoek om MEDISCHE REDENEN, indien u ziek bent en een medisch onderzoek nodig is of u ongerust bent.

U heeft een CovidTEST nodig indien u: 

1 van volgende symptomen heeft: hoest, kortademig, geen geur/smaak

OF 

2 van volgende symptomen: neusverkoudheid, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, koorts, vermoeidheid, verminderde eetlust, diarree*. 

Heeft u milde klachten, geen ongerustheid en geen onderzoek van de dokter nodig? 

Dan kan u de ZELFEVALUATIETOOL invullen. Na het invullen van de vragenlijst krijgt u een code om een coronatest te laten afnemen in een testcentrum (PCR test).

https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat

Heeft u een positieve zelftest en wenst u dit te laten bevestigen door een PCR test, klik dan op deze LINK om een code voor een PCR test te maken en daarmee dan een afspraak te maken voor PCR in B-park testcentrum. Bevestigen via PCR is medisch gezien niet noodzakelijk.

Bij klachten kan u ook een sneltest laten afnemen bij de apotheek. Neem contact op met de deelnemende apotheek. Een lijst met apotheken die testen afnemen vindt u hier: www.apotheek.be  in Oostkamp (Dochy, De Wieke, Vantomme, Lemey)

PS ! Enkel personen ouder dan 6 jaar met maximaal 5 dagen COVID-19 gerelateerde klachten kunnen getest worden in de apotheek met een sneltest. Wanneer je langer dan 5 dagen symptomen hebt is een sneltest niet betrouwbaar en dien je je te laten testen met een PCR test.

PS. Een herstelcertificaat na een positieve test gaat automatisch vanaf dag 12.

Ongeacht de duur van de isolatie blijft je Digitaal Covid certificaat of CST 11 dagen na een positieve test geblokkeerd. Pas vanaf dag 12 krijg je een herstelcertificaat. 

Een afspraak maken voor een PCR test in het testcentrum (B-PARK Brugge) kan (enkel met een CODE !!) op volgende website: https://www.testcovidnwvl.be/nl/

of via www.mijncoronatest.be

Indien u ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort of uw gezondheidstoestand gaat snel achteruit, maak dan een afspraak bij één van de huisartsen. U kan zeker en vast terecht bij ons!  050 36 36 46

MIJN COVIDTEST is POSITIEF, wat moet ik nu doen? 

Ga zelf in isolatie voor minstens 7 dagen na start symptomen/pos test. Blijf nog 3 dagen voorzichtig. Je blijft (verder) in isolatie tot je 3 dagen koortsvrij bent EN je duidelijk beter voelt. 

Meer info over isolatie vindt u hier 

Ik had een HOOGRISICO-CONTACT (HRC), wat moet ik nu doen? 

1. HRC buiten het gezin: 

Geen test of quarantaine nodig. Enkel nog te testen bij symptomen.

Beperk sociale contacten, mijd kwetsbare personen, respecteer afstand, draag mondmasker, ventileer en blijf telewerken. 


2. HRC binnen het gezin:

(afstand bewaren is niet mogelijk, de positieve persoon kan je gedurende 10 dagen nog besmetten). 

Geen quarantaine meer nodig, maar personen >=6 jaar worden sterk aanbevolen om gedurende 7 dagen na het risicocontact een mondmasker te blijven dragen buitenshuis of indien geen mondmasker mogelijk een dagelijkse zelftest uit te voeren.

Een afspraak maken voor een PCR test in het testcentrum (B-PARK Brugge) kan (enkel met een CODE !!) op volgende website: https://www.testcovidnwvl.be/nl/

of via www.mijngezondheid.be 

TESTRESULTAAT?

Uw testresultaat vindt u terug op  www.cozo.be of MyNexusHEALTH (Sint-Lucas) of via www.mijngezondheid.be

Reisplannen

Deze website moet u helpen bij het plannen van uw reizen in Europa. Regels kunnen verschillen per regio. Alle maatregelen per land vindt u op deze officiële website: https://reopen.europa.eu/nl

Heeft u een Covidtest nodig om OP REIS te kunnen VERTREKKEN (werk of prive) dan kan u een code maken voor een betalende PCR test via https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/ 

Het "EU Digital COVID Certificate" moet reizen binnen de Europese Unie gemakkelijker maken. Het is vanaf vandaag beschikbaar via een QR-code op je smartphone, of via een document op papier dat je telefonisch kunt aanvragen. https://covidsafe.be/

---------------------------------------------

COVID19 RICHTLIJNEN PRAKTIJK

- Indien u mogelijke COVID symptomen vertoont (verkoudheid, hoest, koorts, kortademigheid of recente geur/smaakstoornis) dan kan u niet in de gewone wachtzaal komen en dient u buiten (in de wagen) te wachten tot de dokter u opbelt. Voor meer informatie bel ons secretariaat 050 36 36 46.

- We willen de wachtzaal zo leeg mogelijk houden, kom bij voorkeur alleen en kom niet te vroeg. 

- In de wachtzaal staat ontsmettende handgel: gelieve uw handen te ontsmetten wanneer u binnenkomt.

- Bedek uw neus en mond: het dragen van een mondneusmasker is verplicht.

----