top of page
VPK De Koepel 022023.jpg

Een verpleegkundige in De Koepel

Kwaliteit van zorg verbeteren en huisartsentekort opvangen.

Gekende patiënten met een GMD kunnen terecht bij de verpleegkundigen Fran en Evelien op dinsdag en donderdagvoormiddag.

Er is steeds een huisarts aanwezig.

Je kan een afspraak maken online of telefonisch. 

PS.: Externe patiënten die een bloedafname willen hebben een aanvraag nodig van hun eigen arts en kunnen HIER ook een afspraak maken. 

-----

EXTRA INFORMATIE over bloedafname's door de verpleegkundige: 

Vanaf 2 maart 2023 is er een praktijkverpleegkundige werkzaam zijn in de Koepel. Hij/zij zal voortaan de routine bloedafnames op zich nemen. Dit is op afspraak en kosteloos. Daarna wordt er voor u een afspraak gemaakt bij één van de artsen om uw bloedresultaat te bespreken op consultatie. Let wel, dit gaat over preventieve/routine/controle bloedafnames. Wie ziek is of klachten heeft hoort niet thuis bij de verpleegkundige en maakt gewoon een afspraak voor een consultatie bij de huisarts. 

We kiezen bewust voor deze werkwijze om de kwaliteit van onze zorgverlening te verhogen. Bloedresultaten deskundig bespreken met de patiënt is immers belangrijker dan de bloedafname zelf.

Naar de toekomst toe moeten wij het huisartsentekort ook opvangen door dergelijke routine taken, die nu door ons uitgevoerd worden, te delegeren naar deze praktijkverpleegkundige. Hij/zij is daar perfect bekwaam voor.

 

Nu we goed opgestart zijn kunnen we ook voor andere uitvoerende taken op deze verpleegkundige beroep doen. Ons takenpakket kan zich zo heroriënteren naar een kwaliteitsvollere zorg en meer huisartsgerichte consultaties. We hopen zo ook meer beschikbaar te zijn voor onze patiënten.

Concreet kunnen patiënten die een routine bloedafname willen een afspraak maken bij de verpleegkundige voor een bloedafname. De afspraak kan zowel online als telefonisch via het secretariaat gemaakt worden.

De verpleegkundige voert, na een kort gesprek, de bloedafname uit en  meet enkele parameters. Daarna maakt de verpleegkundige een afspraak bij één van de artsen om de resultaten te bespreken en medicatie voor te schrijven. Voor een INR controle zal de dokter u bellen, voor de andere resultaten komt u langs bij de dokter om deze samen te bespreken. We zijn er van overtuigd dat dit de kwaliteit van zorg en opvolging zal verbeteren.

Gezien de drukte is het zeker ook van belang dat u uw routinecontroles (met of zonder bloedafname) TIJDIG inboekt, zodat u niet zonder medicatie komt te zitten.

We danken u alvast voor uw medewerking en hopen op een goeie samenwerking.

De huisartsen van de Koepel

Klik HIER om een afspraak te maken met de verpleegkundige in de koepel. 

bottom of page